Jazz kan bruges til mange anledninger

Jazz can be used for many occasionsMusik bruger man generelt til rigtig mange forskellige ting. Mange hører det i hverdagen, og ellers hører de det til fest. I dagligdagen hører man musik, når man kører i bil eller i bus, og mange hører desuden musik i løbet af deres arbejdsdag. Det giver bare lidt mere liv på en eller anden måde. Der er også rigtig mange, der har musikken med sig, når de løber, cykler eller laver en anden form for aktivitet eller træning. For nogen er musikken i sig selv en aktivitet, hvis de spiller selv i fritiden eller har det som fast beskæftigelse. Man har da også svært ved at forestille sig et festligt arrangement uden musik, for ikke at nævne de mange festivaler, der finder sted i løbet af sommeren. Det gælder både for jazz, men ligeledes alle andre former for musik. Det handler i bund og grund om, hvad man er til.

Derfor kan jazz altså benyttes ved rigtig mange forskellige lejligheder. Det er nok ikke lige den stilart, der bliver spiller mest i radioen, men mange mennesker kan faktisk godt lide jazz, når de får lyttet til det for første gang. Tilbage i 50’erne og 60’erne begyndte man første gang at se jazzklubberne hobe sig op i stort set alle de store byer, og det koncept findes da stadigvæk den dag i dag. I de fleste byer af en vis størrelse kan man finde en klub, bar eller et musikhus, hvor jazz er den centrale musikgenre. Der er også hele festivaler kun med jazz, og faktisk afholdes der i hele Europa hvert år i nærheden af 400 jazzfestivaler. Derudover kan jazz fungere ganske udmærket som en slags baggrundsmusik, hvis man er i gang med noget, eller hvis man har gæster på besøg.

Der er derfor rig mulighed for at høre jazz i mere eller mindre grad. Om man så vil høre det for sig selv på en festival, når man skal holde stor fest eller ved en helt fjerde lejlighed.

Leave a Reply