På denne hjemmeside kan man læse forskellige tekster og artikler, der alle handler om jazzmusik. Jazz er interessant, fordi det stammer helt tilbage fra 1800-tallet, hvor det havde sin oprindelse i de sydlige stater i USA blandt den farvede del af befolkningen. Det har naturligvis udviklet sig en hel del igennem tiden, og der er derfor i dag mange forskellige grene af jazzmusikken, ligesom man kan dele historien op i flere perioder og kategorier. Måden, som jazz er blevet spillet på, og har udviklet sig på, hænger tæt sammen med verdenshistorien og blandt andet de krige, som har fundet sted igennem denne stilarts levetid. Det er også noget af det, som gør jazz-genren interessant.
Herhjemme er det måske ikke den mest populære musikstilart. Danskere vil hellere høre pop eller rock for det meste. Nogle personer er meget imod jazz, mens andre faktisk synes, det er ganske godt, selvom de normalt ikke hører den slags musik.
Jazz er en slags musik, som man kan bruge til mange lejligheder. Der findes både hurtige swingnumre og langsomme, romantiske sange. Derfor kan det bruges til fest, men ligeledes til afslapning og som baggrundsmusik.

På denne side kan man læse om, hvad jazz i det hele taget er. Man kan blive klogere på, hvad det teknisk set er i musikken, som får jazz til at lyde, som det nu gør. Derudover kan man blive klogere på historien om jazzmusik. Hvordan og hvornår er det opstået? Hvordan har det udviklet sig, og hvordan er det i dag? Desuden bliver der nævnt lidt om de forskellige instrumenter inden for jazz, og hvor man kan høre jazz henne i Danmark.